Elke dag een Capucinno!

Waar zou ik zijn zonder mijn dagelijkse cappuccino. Iedere dag is het eerste wat ik doe: een cappuccinootje maken… Voor mij is de lekkerste cappuccino de echte Italiaanse: een heel klein laagje lekker sterke espresso en daarbovenop een flinke dot schuim. De Hollandse variant zoals we hier in Nederland maken vind ik vaak niet zo geweldig, er wordt vaak teveel melk ingedaan, of teveel koffie en dan mis je die lekker pittig-bittere smaak van de espresso.

De koffie zelf is ook erg belangrijk. Ik heb weleens espresso gedronken die van gewone koffie was gemaakt die ze in het espresso apparaat hadden gedaan (want dan heb je toch espresso? ;-): niet echt lekker!

Nummer één qua koffie en gemak en prijs staat wat mij betreft nog steeds de Nespresso.

Door de cupjes en de exclusieve sfeer die ze eromheen hangen is het allemaal wat duurder, maar het blijft – wat ik ook geprobeerd heb- toch echt de allerlekkerste.

Sinds kort heb ik er de ultieme melkschuim maker bij gekocht: de Aeroccinno. Ik ben verliefd op het apparaatje! Het apparaat is niet goedkoop, het kost rond de 70 euro, maar wat is dit genieten! Je doet er melk in: dit wordt meteen opgeschuimd en verwarmd: en klaar! AeroccinnoHet allerleukste vind ik nog het gezellig snorrende geluid dat het apparaatje maakt. Ik heb zoveel lopen hannessen met melkkloppers en kannetjes met melk, maar hiermee maak je echt het ultieme schuim: precies op de juiste temperatuur en lekker dik, romig schuim mmmm! Helaas kan het apparaatje niet in de vaatwasser en dat is dan wat minder voor een vaatwas-hater zoals ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *