De teleurstelling voorbij

Ik kreeg vandaag een telefoontje dat mijn ontwerpvoorstel met enthousiasme is ontvangen en dat ik volgende week eraan kan beginnen. Ik had maanden geleden al een idee gelanceerd, maar net bij de verkeerde persoon: mijn voorstel werd van tafel geveegd en ik baalde flink. Weken later kon ik ’s nachts niet slapen omdat ik echt zeker wist dat het een goed idee was.

Toen bedacht ik dat ik eigenwijs ging zijn en besloot mijn voorstel toch nog uit te werken en het dan voor te leggen aan de juiste persoon. Maar ja, best een risico om veel tijd te investeren in iets waarvan je niet weet of daar tijd ruimte en geld voor is. De marketeer aan wie ik het uiteindelijk presenteerde reageerde precies zoals ik hoopte. Ze snapte meteen wat de meerwaarde van het idee was en hoe we dat meteen konden gaan toepassen. Alleen dat al maakte me zo blij.

Vandaag belde ze me op omdat ze het voorgesteld had aan de budgethouder. Het idee is met open armen ontvangen en ik mag gewoon aan de slag. het ziet er naar uit dat de hele merchandise lijn gebaseerd wordt op mijn concept. Jeetje. Ik heb gewoon een traantje weggepinkt. Afgewezen, teleurgesteld, laten bezinken, weer opgestaan, overnieuw begonnen, kwetsbaar opgesteld, erkend worden, applaus krijgen. Het leven is mooi.