Dropbox: dat is handig!

Ken je Dropbox? Dropbox is voor mij inmiddels onmisbaar geworden. Je kunt er online mee backuppen, maar waar ik het het meest voor gebruik is het delen van (grote) bestanden) Je kunt natuurlijk je grote bestand allemaal bij elkaar stoppen in een .zip bestand en dan bijvoorbeeld via een service als Yousendit of WeTransfer versturen, maar het handige aan Dropbox is dat je alles gewoon kunt laten staan en organiseren met behulp van mapjes. Handig als je zoals ik regelmatig heen en weer reist en zowel thuis als op je werk met dezelfde bestanden wilt werken.

Dit weekend bijvoorbeeld heb ik een 10-tal foto’s thuis zitten bewerken waar ik graag morgen op mijn werk mee aan de slag wil gaan. Mapje aanmaken, de foto’s erin uploaden en klaar. En als ik dan morgen weer wat gewijzigd heb aan die bestanden zet ik ze weer terug.

Kijk eerst maar eens even naar de video op de intropagina. Oeps… krijg net een mailtje dat mijn gratis ruimte nu wel bijna vol is, en dat ik voor meer ruimte kan upgraden naar een betaalde versie.