Concept & moodboard Oerol

Deze keer is de opdracht van school: bedenk vanuit het thema van dit jaar van Oerol “het geluid van een eiland” een concept en maak daarvan een moodboard.

Het concept dat ik via een mindmapping sessie bedacht is: Oerol is in nood vanwege dreigende subsidiestop. Een eiland dat in nood is zend S.O.S. signalen uit. Dan is het bekende morse-signaal “kort kort, lang lang” te horen.

Maar het is ook zichtbaar, er blijkt zelfs een uitgeschreven morse-taal te zijn: “dit dit, dah dah“, dat staat eigenlijk voor “kort kort, lang lang”, en het hele alfabet is op die manier om te zetten in morse.

Met die “noodtaal” kun je communiceren en het leek mij een leuk idee wanneer bezoekers op het oerol festival een beetje het gevoel krijgen van een verlaten eiland waar je het hebt te doen met de restanten van een verlaten eiland, je kunt slechts steen, hout zand en dergelijke gebruiken. Op ieder locatie krijg je bij het kopen van eenkaartje voor de voorstelling een talisman mee. Op die talisman staat steeds een letter uit dat morse-alfabet. Deze kun je verzamelen: een soort Oerol-voetbalplaatjes. En als je er meerdere verzameld hebt kun je dus zelfs hele zinnen fabriceren waarmee je kunt communiceren. Op de foto’s kun je zien hoe het moodboard eruitziet.

Commentaar van de docent: “geen speld tussen te krijgen” Kijk. zo horen wij dat graag šŸ˜‰ In de volgende stap gaan we dit vertalen naar een tas en een t-shirt. Ben benieuwd waar ik op uitkom.

EĆ©n antwoord op “Concept & moodboard Oerol”

Reacties zijn gesloten.