Tas & t-shirt voor Oerol

In een van mijn eerdere berichten vertelde ik over het moodboard dat ik gemaakt had op basis van de opdracht van mijn opleiding over Oerol: maak een concept gebaseerd op het thema van dit jaar “het geluid van een eiland”.

Via dat concept ben ik gekomen tot het ontwerpen van een jurkje en een tas. Beide uiteraard vervaardigd van het materiaal dat je vind op een verlaten eiland (immers het eiland is “in nood”, geen subsidie meer, het lijdt schipbreuk). En bedrukt met de woorden ‘dit’ en ‘dah’ (morse-taal)Het (kinder-)jurkje is gemaakt van jute (voor het comfort natuurlijk wel gevoerd met een katoenen binnenkant) en op de voorkant voorzien van stevige doorzichtige plastic vakjes waarin de talismannen verzameld kunnen worden. Op die manier kun je het hele morse-alfabet bij elkaar verzamelen en ziet het er nog kunstzinnig uit ook.

Ook de tas is gemaakt van “ruig” materiaal. Hiervoor is een verhuisdeken gebruikt. Aan de tas zitten een vijftal messing ringen met kettingen waaraan je op eenvoudige wijze je eigen talismannen kunt hangen, en dus ook je eigen woorden kunt vormen.

En last but not least: enthousiast geworden heb ik ook nog maar een promo-filmpje gemaakt.

De hele uitwerking van de opdracht werd beloond met drie negens. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee!