Thaise soep

Deze soep vond mijn dochter zo lekker dat ze vroeg of hem ook bij het ontbijt mag eten. De soep is zo klaar en calorie-arm, wat wil je nog meer….

    • Een paar moten witte vis (diepvries voor het gemak, vers is nog lekkerder)
    • Visbouillonblokjes
    • Spriet sereh
    • paar blaadjes djeroek peroet (of kaffir limoen)
    • halve eetlepel sambal
    • citroensap
    • vers geraspte gember, ong. 2 theelepels
    • snufje komijn
    • 1 grote tomaat in stukjes
    • flinke hand gesneden champignons
    • beetje prei, gesneden
    • 2 kleine tomaten in stukjes
    • flinke hand gesneden Chinese kool

Doe alles in een flinke pan met water, behalve de chinese kool en de champignons. Even flink doorkoken zodat de vis goed gaar is en de sereh en djeroek peroet tijd krijgen hun smaak af te geven. 5 minuten voor het eind de gesneden kool en champignons toevoegen. Klaar!

Tip: ik heb altijd standaard sereh en djeroek peroet in mijn vriezer liggen zodat ik er niet speciaal voor naar de toko moet. Zo ook met gember: voordat die de vriezer in gaat hak ik die vooraf in handzame porties. Wanneer ik het nodig heb doe ik het stukje gember heel even in de magnetron. En o ja: die gember schil ik altijd met een dunschiller, gaat veel makkelijker dan met een keukenmesje!

Tip2: van Jamie Oliver geleerd: gember schillen met een theelepeltje, wonderbaarlijk, mar het werkt, probeer het maar eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *