Uiensoep, eenvoudig maar zo lekker

Het kost bijna niks, is zo klaar, weinig calorieën en het belangrijkste: het is lekker!

Schil een stuk of 4 uien en snij ze klein. Bak ze op hoog vuur zodat ze een beetje bruin worden (geeft straks mooi kleurtje aan de soep). Fruit 2 kleingesneden knoflookteentjes mee, en 2 kleingesneden tomaten (ook mooi voor de kleur straks).

Op het hoge vuur vul je dit aan met water en een stuk of 3 runderbouillonblokjes (mag ook minder, ik zelf hou van lekker zoutig.) En voor wie van een beetje pit houdt: doe er een theelepel sambal oelek erbij.

Mindful klusje: vis na enige tijd pruttelen de stukjes tomaat eruit en haal de schilletjes eraf. Hoeft niet, maar mag.

Na enige tijd koken: staafmixer erop en eventueel 2 lepels creme fraiche erbij (iets minder voor de lijn, maar wel lekker natuurlijk)

Serveren in een diep bord en eventueel wat oude kaas eroverheen kruimelen.

Eet smakelijk!